Русија

Захарова о паду руског авиона: Трилер "Пројекат Украјина" има застрашујући, крвав, али логичан крај

Портпаролка руског Министарства спољних послова упоредила је председника Украјине са "класичним нарко босом из америчких филмова који уништава сопствени народ"
Захарова о паду руског авиона: Трилер "Пројекат Украјина" има застрашујући, крвав, али логичан крај© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да украјински председник Владимир Зеленски води своју земљу до страшног краја и упоредила га са класичним наркобосом из америчких филмова, који неселективно убија сопствени народ.

"Класични амерички филмови о нарко-босовима завршавали су се сликама планина кокаина и хаотичне пуцњаве, услед чега њихови људи гину у крвавом масакру. Зеленски игра ту улогу ефикасно, као да одрађује статуу Оскара, коју му је поклонио Шон Пен. Какав ужасан, али тако логичан завршетак има тај амерички трилер под називом 'Пројекат Украјина'", написала је Захарова на Телеграму.

Оружане снаге Украјине обориле су јутрос изнад Белгородске области војни транспортни авион Ил-76, који је превозио 65 украјинских заробљеника на размену. 

Погинули су сви путници у авиону, као и шест чланова посаде и три особе у пратњи, укупно 74 особе.

Како је навело руско Министарство одбране, Кијев је био свестан предстојећег транспорта заробљеника за размену, који је требало да се обави данас. 

Руско Министарство спољних послова саопштило је да пад Ил-76 "доводи у питање било какве будуће договоре са Кијевом".

image