Русија

Саљдо: Херсон чека да га Руси ослободе, људи живе у неподношљивим условима

Људи који су ту остали већ могу да упореде како се Русија односила према развоју, са којом хуманошћу и отвореношћу, и како се сада према њима односе украјинске власти које их гурају у рат
Саљдо: Херсон чека да га Руси ослободе, људи живе у неподношљивим условимаGetty © Roman Pilipey

У Херсону, који се и даље налази под контролом украјинске војске, све је мање становника, људи напуштају град због неподношљивих услова, тамо сада углавном живе старије особе, рекао је гувернер Херсонске области Владимир Саљдо.

"Цела десна обала само чека ослобођење", истакао је гувернер Херсонске области.

Људи који су ту остали, чак и они који су се радовали повратку Оружаних снага Украјине, већ могу да упореде како се Русија односи према развоју, према људима уопште – са каквом хуманошћу, са каквом отвореношћу, са каквим могућностима за побољшање живота, а шта раде они који сада гурају људе у рат, навео је Саљдо.

"Они стварају услове у којима локално становништво, које је остало, не може да живи. Граде утврђења како би спречили могуће напредовање наших трупа", описао је Саљдо ситуацију у граду.

Како је раније рекао, украјинска војска на десној обали Дњепра полако прелази у стратешку одбрану а и у самом Херсону граде одбрамбене структуре.

Херсонска област је постала део Руске Федерације након референдума у септембру 2022. године. Данас је 75 одсто територије Херсонске области под руском контролом, а део на десној обали Дњепра, укључујући град Херсон, и даље држе украјинске снаге.

image