Русија

Москва поручила: Одговор на крађу руске имовине биће жесток

С обзиром на то да је наша држава то оквалификовала као крађу, однос ће бити као према лоповима, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова
Москва поручила: Одговор на крађу руске имовине биће жестокwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Одговор Москве на присвајање руске имовине биће жесток, а иницијатори процеса крађе имовине биће третирани као лопови са свим последицама које из тога проистичу, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Одговор ће бити изузетно жесток, без могућности да се види где се може нешто ублажити", нагласила је Захарова у интервјуу за канал "Соловјев уживо".

Према њеним речима, западне земље својим деловањем покушавају да надокнаде трошкове одржавања "крвавог украјинског сукоба и кијевског режима".

Захарова је истакла да је у питању крађа, "присвајање онога што вам не припада".

"С обзиром на то да је наша држава то оквалификовала као крађу, однос ће бити као према лоповима. Не као према политичким манипулаторима, не као заигралим технолозима, већ као према лоповима. А како треба поступати са лоповима? Лопов треба да седи у затвору, са свим последицама које произилазе", оценила је Захарова.

Савет ЕУ одобрио је у понедељак резолуцију којом је омогућено коришћење профита од замрзнуте имовине Руске Федерације за Украјину.

Како су пренеле "РИА Новости", задужени за управљање фондовима неће моћи да користе приходе од руске имовине по сопственом нахођењу и они ће се чувати на посебним рачунима. 

image