Русија

Москва упозорава: Немци желе да се освете за пораз Трећег рајха? Шта даље да очекујемо?

Министарство спољних послова Русије скреће пажњу да се у Немачкој припрема посебан зборник свих говора Хитлера из периода 1933. до 1945, који ће постати доступан широј јавности, иако постоје неоспориви докази да је Хитлер отворено признао да жели да истреби све Словене
Москва упозорава: Немци желе да се освете за пораз Трећег рајха? Шта даље да очекујемо?www.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Низ научних институција у Немачкој, на челу са Институтом за савремену историју Минхен-Берлин данас ради на стварању посебног зборника јавних говора Адолфа Хитлера из периода од 1933. до 1945. године, који ће постати доступан јавности, као и деци, упозорава портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Зборник ће бити представљен у аудио и текстуалном формату и биће објављен уз дозволу немачких власти, додаје Захарова.

"Од деведесетих година прошлог века на сличан начин су 'проучавани' и објављени говори и наређења фирера из периода 1925-33. у 17 томова, као и двотомни 'Хитлер, Мајн кампф: Критичко издање', који је од објављивања 2016. поново штампан 12 пута!"

"Уместо да се осуди све што је повезано са злочиначким наслеђем једног од најподлијих и најстрашнијих ликова у историји човечанства, у модерној Немачкој, уз сагласност власти, радови и говори опседнутог Фирера објављују се у наводно научно-образовне сврхе. Видимо само једно објашњење за ово. Немачке власти желе да се 'освете' за пораз Трећег рајха, који је окупирао умове одређеног дела немачког друштва, а то се споља манифестује као намерно прање злочиначких 'мрља' немачке историје", нагласила је Захарова.

Ово потврђује и чињеница да Берлин упорно, и то годинама одбија да подржи резолуцију коју је предложила Русија, а која има за циљ борбу против величања нацизма и неонацизма.

Немачка је дуго била уздржана током гласања о овој резолуцији, да би од 2022. гласала против ње, подсећа још Захарова.

"Логична питања за немачке власти су: Шта ће се даље дешавати и шта од њих можемо очекивати? Признање заслуга Адолфа Хитлера као истакнутог државника? Или нешто друго?", упозорава Министарство спољних послова Русије.

Захарова је посебно истакла да је, као последица нацистичке идеологије, у периоду од јула 1941. до августа 1945. на територији бившег СССР намерно убијено више од 7,3 милиона људи, укључујући и 18.000 деце. Само током опсаде Лењинграда, која је трајала 872 дана, умрло је 1.093.000 грађана, што је половина становника овог града. 

У том контексту, Москва данас подсећа и на разговор Хитлера са тадашњим замеником премијера Румуније и министром спољних послова те земље из 1941. године, током којег је Хитлер отворено признао да планира да изврши геноцид Словена:

"У будућој Европи треба да постоје само две расе: романска и германска. Ове две расе морају заједно да раде у Русији како би уништили Словене. Словенска проблематика је биолошке природе, а не идеолошке, и борбу против Словена морају да воде сви Европљани. Моја мисија је, ако успем, да уништим Словене", рекао је том приликом Хитлер, на шта данас подсећа Москва.

Министарство спољних послова Русије скреће пажњу и на то да је Хитлер, говорећи о опсади Лењинграда, изјавио да Немци "нису заинтересовани да се у том граду сачува макар део његових становника". 

"Постоје неоспориви докази да је војно руководство нацистичке Немачке раније испланирало истребљење цивила и ратних заробљеника у циљу уништења државности Совјетског Савеза и освајања нових територија", поручује Москва. 

image
VV inauguration
banner