Русија

МСП о нападу на Белгород: Кијев искаљује бес на цивилима, починиоци ће бити кажњени

Данашњи терористички напад следбеника Бандере на руски град још једном је истакао злочиначку улогу Колективног запада који наставља да снабдева фашистички режим смртоносним оружјем, оценило је руско Министарство спољних послова
МСП о нападу на Белгород: Кијев искаљује бес на цивилима, починиоци ће бити кажњени© Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

Руско Министарство спољних послова најоштрије осуђује "гнусни злочин кијевског режима против цивила и цивилне инфраструктуре" у Белгороду у ком су погинули недужни људи, међу којима је и дете. Напад ће бити прописно истражен, а починиоци строго кажњени, наводи се у саопштењу руског Министарства. 

"Кијевски нацисти, трпећи неуспех за неуспехом на бојном пољу, варварски искаљују свој бес на мирним грађанима Русије", наводи се у саопштењу.

Актуелни терористички напад следбеника Бандере још једном је истакао злочиначку улогу Колективног запада на челу са САД, који наставља да снабдева фашистички режим смртоносним оружјем које се користи против невиних цивила, оценила је руска страна.

Руско Министарство спољних послова позива међународну заједницу да осуди ово нечувено кривично дело, а ово питање намерава да размотри у Савету безбедности УН и другим међународним структурама.

Злочиначки кијевски режим не престаје да демонстрира своју неонацистичку суштину, наводи се у саопштењу МСП-а.

"Данас су украјинске оружане снаге извеле још један масовни напад на мирна подручја Белгорода. Према доступним подацима, погинуло је шест особа, укључујући једно дете. Повређено је 17 људи, од којих је четворо деце. Оштећене су стамбене зграде, једно од индустријских предузећа, аутомобили и продавница", наводи се у саопштењу и истиче да овај напад није имао војни значај.

Према информацијама Министарства одбране Русије, ПВО системи пресрели су 14 украјинских ракета лансираних из вишецевних ракетних лансера "вампир" изнад територије Белгородске области. 

image