Русија

Медведев: Јединствена Русија планира међупартијску конференцију земаља БРИКС-а

Заменик председника Савета безбедности Русије учествовао је на састанку са члановима организационог одбора форума "За слободу народа" и поручио да учесници Форума могу иницирати стварање новог глобалног покрета за наставак борбе за ослобођење од наслеђа колонијалне владавине
Медведев: Јединствена Русија планира међупартијску конференцију земаља БРИКС-а© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo

Партија Јединствена Русија планира да организује међупартијску конференцију земаља БРИКС-а крајем јула у Владивостоку, изјавио је председник те странке и заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Одлуке би могле да буду формализоване на првом састанку сталног организационог комитета. Имамо предлог да се поклопи са међупартијском конференцијом земаља БРИКС-а, коју Јединствена Русија планира да организује крајем јула ове године у Владивостоку", казао је Медведев на састанку са члановима организационог одбора форума "За слободу народа".

Он је додао да учесници Форума могу иницирати стварање новог глобалног покрета за наставак борбе за ослобођење од наслеђа колонијалне владавине.

"Припремљени предлози препоручују да наставимо са радом на ослобађању пуноправних држава од наслеђа колонијалне владавине и да се у будућности трудимо да таква пракса остане заувек ствар прошлости. У ту сврху, планирано је да се формира широк светски покрет", напоменуо је.

Међународни форум присталица борбе против савремених пракси колонијализма "За слободу нација" одржава се у Москви од 15. до 17. фебруара.

На догађајима форума окупиће се, према речима организатора, око 400 делегата, који ће разговарати о супротстављању мешању у суверене послове држава и деструктивне неоколонијалне праксе, као и очувању независности у политичкој, финансијској, економској, информационој и другим сферама.

image
VV inauguration
banner