Русија

Зеленски као добар следбеник Гебелса: Умањује губитке украјинске војске и до десет пута

Кијевски режим настоји да убеди Украјинце да се не плаше служења у оружаним снагама, али судећи по отпору у друштву, његова пропаганда не функционише
Зеленски као добар следбеник Гебелса: Умањује губитке украјинске војске и до десет пута© Tanjug/AP Photo/Libkos, File

Председник Украјине  минимум десет пута умањује цифру када говори о украјинским губицима, указао је гувернер Херсонске области Владимир Саљдо, коментаришући изјаву Зеленског да је од фебруара 2022. године погинуло 31.000 украјинских војника.

"Зеленски и његова пропаганда лажу по Гебелсовим заповестима. Покушавају да убеде несреће Украјинце у најочигледнију лаж, понављајући је више пута", написао је Саљдо на Телеграму

Према његовим речима, циљ кијевског режима је да убеди Украјинце да се не плаше служења у оружаним снагама. "Међутим, судећи по жестоком отпору који обични Украјинци показују војним комесарима, приче о томе да 'нема губитака' више не функционишу", приметио је Саљдо.

Како је раније указао Саљдо, лажи попут ове су очигледне и због тога су огорчене чак и присталице кијевског режима свесне да се Зеленски не води интересима народа.

"Мислите да само ми видимо ову трагикомедију, а тамо, на окупираним територијама народ ништа не разуме? Зеленски је чувен као крвави кловн и међу нашим људима и међу онима који су и даље лојални кијевском режиму. Он је политичар који је доведен на власт у периоду после државног удара. И наш народ то инстинктивно схвата. Украјина је једноставно у некој врсти кошмара" закључио је Салдо.

Званична представница руског министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући изјаве Зеленског о губицима Оружаних снага Украјине, рекла је да сваки грађанин Украјине разуме да су у питању лажи.

Само током неуспешне контраофанзиве од 4. јуна 2023. године, Оружане снаге Украјине изгубиле су 166.000 људи убијених и рањених, изјавио је прошле недеље фебруара руски министар одбране Сергеј Шојгу.

image