Русија

Путин поручио: Јачаћемо ударни потенцијал Снага за специјалне операције

Руски лидер је, поводом Дана снага за специјалне операције, истакао да су јединице Снага за СВО увек на дужности и да ће наставити да пружају значајан допринос одбрани Русије и осигурању њене безбедности
Путин поручио: Јачаћемо ударни потенцијал Снага за специјалне операције© Tanjug/Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Русија ће унапређивати Снаге за специјалне операције и њихов ударни потенцијал, опремити их наоружањем и опремом нове генерације, што је један од кључних приоритета за дугорочни развој војске и морнарице, изјавио је руски председник Владимир Путин.

"Наставићемо да јачамо Снаге за специјалне операције, повећавамо њихову мобилност, ударни потенцијал и опремамо их наоружањем и опремом нове генерације. Дозволите ми да истакнем да је то један од кључних приоритета за дугорочни развој руске војске и морнарице", рекао је Путин у видео поруци поводом Дана снага за специјалне операције.

Он је истакао да су јединице Снага за специјалне операције увек на дужности и да ће наставити да пружају значајан допринос одбрани Русије и осигурању њене безбедности.

"На најопаснијим секторима, на линији фронта, дубоко иза непријатељских линија, у брзим нападима, часно извршавате постављене задатке, делујете смело, компетентно, одлучно. Ови високи квалитети, прекаљеноаст одувек су одликовали војнике и команданте Снага за специјалне операције", истакао је председник.

Дан снага за специјалне операције обележава се 27. фебруара у складу са указом председника Руске Федерације од 26. фебруара 2015. године.

image