Русија

Амерички генерал: Не потцењујте Русију и њену војну индустрију

Наводе америчког генерала потврдили су и поједини гости, високопозиционирани функционери, попут Кристине Вормут секретара армије САД
Амерички генерал: Не потцењујте Русију и њену војну индустријуwww.globallookpress.com © Photoagency Interpress/Russian Look

Русију не треба потцењивати будући да су њене оружане снаге показале способност да се прилагоде ситуацији, а да је држава успела да прошири и оснажи своју индустрију усред сукоба са Украјином, рекао је начелник генералштаба армије САД генерал Ренди Џорџ.

Џорџ, иначе највиши официр копнених снага САД, је свој став изнео током форума у организацији "Дифенс рајтерс група", тинк тенка са седиштем у Вашингтону. 

"Руске снаге се прилагођавају и уче на основу искустава стечених током борби са украјинском војском", рекао је он и нагласио развој и напредак руске индустрије у производњи дронова, лутајуће муниције и система за електронско ратовање.

"Не потцењујте свог непријатеља. То никада није добро", рекао је Џорџ и признао да је Москва "обавила добар посао упумпавањем новца и енергије у своју индустрију".

Наводе америчког генерала потврдили су и поједини гости, високопозиционирани функционери, попут Кристине Вормут секретарке армије САД, која је такође признала да се Русија показала као способна да обнови своје индустријске капацитете, упркос санкцијама које је увео колективни Запад.

Подсећања ради, почетком фебруара председник РФ Владимир Путин изјавио је да  се производња наоружања и муниције одвија "веома добрим, брзим темпом", као и да снаге у зони СВО редовно добијају квалитетно наоружање које им треба у довољним количинама.

image