Русија

Захарова одала признање САД: Стварно су доследни – издају савезнике, а не трепну

Коментаришући изјаву Беле куће да "Украјина није тражила страну војску и да жели да се бори самостално", званична представница руског МСП-а иронично пита зашто онда Зеленски тражи да се придружи НАТО-у, "да би играо мице можда"
Захарова одала признање САД: Стварно су доследни – издају савезнике, а не трепнуGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је одала признање САД јер су "до педантности" доследни када је у питању подршка њихових савезника – издају, а не трепну. 

Званична представница руског Министарства спољних послова је на овај начин реаговала на изјаву Беле куће да "Зеленски није тражио страну војску, он жели да се бори самостално".

"Смешно до суза. Заборавили су да наведу да је Зеленски од вртића желео да самостално ратује са нуклеарном земљом", написала је Захарова и питала зашто онда Зеленски тражи да се придружи НАТО-у, "да би играо мице можда".

Раније је координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби рекао да украјински председник никада није молио да се у Украјину пошаљу амерички војници. Према његовим речима, украјински председник само моли да му се доставе средства.

image