Русија

Светски омладински фестивал настављен у 30 руских региона: Отворена позорница у Луганску

Данас је у Луганску почео регионални програм Светског омладинског фестивала
Светски омладински фестивал настављен у 30 руских региона: Отворена позорница у Луганску© РТ Балкан

Након завршетка главног програма Светског омладинског фестивала почеле су регионална дешавања у 30 делова Русије, између осталог и у Луганској Народној Републици, јавља дописник "РИА новости".

Церемонија отварања регионалног дела фестивала одржана је у Луганском академском руском драмском позоришту "Павел Луспекајев".

Свечаности је претходила поворка у којој је учествовало више од хиљаду младих из ЛНР, као и 20-так младих из 15 земаља. 

Међу њима су гости из Перуа, Колумбије, Немачке, Анголе, Намибије, Киргистана и других земаља. 

"Данас је у Луганску одржано отварање регионалног програма Светског омладинског фестивала. Дошли су млади, талентовани људи из целог света, а ми их данас упознајемо, представљамо нашу омладину. Имаће садржајан четвородневни програм", рекла је министарка за младе и за регионалну политику, Јулија Величко.

Председник ЛНР Леонид Пасечник поздравио је учеснике фестивала, а у разговору са младима истакао је да је република поносна што је постала једна од 30 области у земљи које примају стране госте из целог света.

"Омладина ЛНР упознаће госте са нашом земљом, њеном историјом и културом, традицијом и привредним потенцијалом. Наши гости ће својим очима видети велику обнову и развој који је започео у нашем региону након поновног уједињења са Русијом", рекао је он. 

На фестивалу у Сочију учествовало је више од 30.000 људи, од којих је половина дошла из иностранства. Гости су поставили светски рекорд за најмешовитије коло пријатељства, у коме су учествовали представници 73 нације из 150 земаља света.

image
VV inauguration
banner