Русија

Ускоро почиње највећи руски Светски омладински фестивал: На обали Сочија 20.000 младих

Међу страним предавачима, који ће овога пута бити бројнији него иначе, нашли су се српски режисер Емир Кустурица, турски глумци Бурак Озчивит и Сила Туркоглу, светски шампион у фудбалу Роберто Карлос, српски и руски глумац Милош Биковић
Ускоро почиње највећи руски Светски омладински фестивал: На обали Сочија 20.000 младих© РТ Балкан

Маратон "Знање" је највећа манифестација образовног програма Светског омладинског фестивала, организованог указом председника Русије Владимира Путина на савезној територији Сиријус од 1. до 7. марта, а генерални партнер образовног програма је Руско друштво "Знање".

"Велика нам је част и одговорност што смо постали генерални партнер образовног програма Светског фестивала младих. Доста посла је урађено. Планирали смо велики број догађаја, а главни ће бити наш савезни едукативни маратон 'Знање. Први', који ће се одржати од 2. до 6. марта и објединиће шест локалитета Града младих света", казао је генерални директор руског друштва "Знање" Максим Древал.

Како је додао, 20.000 учесника Фестивала моћи ће да комуницира са руским и страним предавачима, а такође предвиђена су предавања, мајсторски курсеви, округли столови и отворени дијалози са истакнутим страним и руским државним званичницима, научницима, спортистима, културним личностима и лидерима јавног мњења из Русије и других земаља.

Међу страним предавачима, који ће овога пута бити бројнији него иначе, су српски режисер Емир Кустурица, турски глумци Бурак Озчивит и Сила Туркоглу, светски шампион у фудбалу Роберто Карлос, српски и руски глумац Милош Биковић, као и многи други.

По традицији, маратон ће окупити велики број истакнутих руских предавача из Друштва знања, укључујући владине званичнике: сенатора Руске Федерације, троструког победника Олимпијских игара у грчко-римској борби, хероја Руске Федерације Александра Карелин, министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, министра образовања Руске Федерације Сергеја Кравцова, министра науке и високог образовања Руске Федерације Валерија Фалкова, велики број гувернера, челника конститутивних ентитета Руске Федерације.

Маратон ће се одржати од 2. до 6. марта и обухватиће шест локација Светског града младих: Међународни аеродром ВФМ и павиљоне Јамал, Нижњи Новгород, Казањ, Белгород и Москва.

Стазе предстојећег маратона у складу су са значењима Фестивала: "Одговорност за судбину света", "Мултинационално јединство", "Свет могућности за све", "Сачувајмо породицу у име деце и мира" и "Заједно са Русијом".

image
VV inauguration
banner