Русија

Русија: Спречени сви покушаји Кијева да продре у Белгородску област; Ослобођено Мирноје у Запорожју

Руске снаге су ударима из ваздуха, беспилотним летелицама и артиљерисјком ватром одбиле напад и ликвидирале до 65 украјинских војника, борбено возило МЛРС чешке производње "вампир" и топ Д-20
Русија: Спречени сви покушаји Кијева да продре у Белгородску област; Ослобођено Мирноје у ЗапорожјуGetty © Chris McGrath

Руска војска је у правцу Белгорода одбила нападе и зауставила све покушаје диверзантских и извиђачких група украјинских милитаната да продру на територију у пограничној зони Руске Федерације у близини села Козинка, саопштило је руско Министарство одбране.

Руске снаге су напад одбиле ударима из ваздуха, беспилотним летелицама и артиљерисјком ватром и том приликом ликвидирале до 65 украјинских милитаната, борбено возило МЛРС чешке производње "вампир" и топ Д-20, наводи се у саопштењу.

Након успешних офанзивних дејстава руске војске ослобођено је село Мирноје у Запорошкој области, потврдили су у руском Министарству одбране.

На Доњецком правцу су руске снаге заузеле повољније положаје, поразивши формације украјинске војске у рејонима насеља Богдановка, Красное, Курдјумовка, Перше Травња, Клешчејевка и Андрејевка у ДНР, наводи се у саопштењу.

У том делу фронта, украјинска војска изгубила је до 200 војника, два борбена оклопна возила и пет аутомобила, прецизира се.

У правцу Авдејевке су руске снаге разбиле концентрације непријатељског људства и технике у областима насеља Тоњенкоје, Северноје и Орловка у ДНР.

Поред тога, одбијено је девет контранапада јуришних група Оружаних снага Украјине у ДНР, потврдили су у Министарству.

Непријатељ је у том делу фронта изгубио до 380 војника, два борбена оклопна возила и десет возила. Током противбатеријске борбе погођени су непријатељски артиљеријски систем америчке производње М777, два топа Д-20, хаубица Мста-Б и две хаубице Д-30.

image