Русија

Путин на састанку са лидерима партија: Oчување људи и привреда главни програм развоја зeмље

Руски председник истакао је на састанку са лидерима партија Државне думе значај јачања одбрамбене способности и безбедности Русије
Путин на састанку са лидерима партија: Oчување људи и привреда главни програм развоја зeмље© Tanjug/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да у програмима свих председничких кандидата на недавно завршеним изборима у Русији има ствари вредних пажње.

Он је на састанку са лидерима партија у Државној думи истакао да је најважније сачувати људе и додао да је то "помоћ нашим породицама, подстицање демографских процеса, подршка младима и младим породицама".

Спасавање људи, помоћ породицама и привреди Путин је назвао главним програмом развоја земље, који је изнесен у поруци Савезној скупштини. Путин је истакао и значај јачања одбрамбене способности и безбедности Русије.

Руски председник рекао је да се нада конструктивном раду са парламентом, иако су спорови неизбежни. Додао је да се нада и конструктивној сарадњи са Државном думом како би се политичка борба одвијала цивилизовано као на овим изборима.

Путин је замолио лидере партија да се при формирању нове владе не руководе корпоративним или партијским интересима.

Он је, такође, обећао да ће узети у обзир жељу Генадија Зјуганова да у свом новом мандату прво посети Кину.

image