Русија

Орбан честитао Путину победу на изборима: Радујем се сарадњи Русије и Мађарске

Будимпешта је спремна да јача сарадњу са Москвом у областима које нису ограничене међународним правом, наводи се у писму мађарског премијера руском председнику
Орбан честитао Путину победу на изборима: Радујем се сарадњи Русије и Мађарске© Kremlin Pool/Global Look Press

Мађарски премијер Виктор Орбан упутио је писмо руском председнику Владимиру Путину у којем му je честитаo поновни избор за шефа државе, саопштио је портпарол мађарске владе Берталан Хаваши.

"Премијер је истакао задовољство што је сарадња Мађарске и Русије заснована на узајамном поштовању, које омогућава дискусију о важним питањима, чак и у актуелној тешкој геополитичкој ситуацији", казао је Хаваши.

Према његовим речима, Мађарска је на страни мира, а власти те земље су уверене да је "одржавање дијалога основни услов за брзо успостављање мира".

"Орбан је поручио Путину и да је Мађарска спремна да јача сарадњу са Русијом у областима које нису ограничене међународним правом", додао је портпарол мађарске владе.

Осим тога, мађарски премијер је напоменуо да је одржавање дијалога неопходан услов за брзо решавање сукоба у Украјини. 

Наиме, руска Централна изборна комисија саопштила је данас званичне резултате председничких избора у Русији, одржаних од 15. до 17. марта, према којима је Владимир Путин освојио 87,28 одсто гласова.

image