Русија

Медведев: Сви умешани у терористички напад заслужују смрт

Бивши руски председник прокоментарисао је вест о хапшењу терориста, а уједно и дао своју оцену шта урадити са њима
Медведев: Сви умешани у терористички напад заслужују смртGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев сматра да сви починиоци и организатори терористичког напада у "Крокус сити холу", код Москве, заслужују смрт.

"Сви ме питају шта да се ради? Ухваћени су. Браво за све који су их ухватили. Треба ли их убити? Треба и биће тако. Али много је важније ликвидирати све уплетене. Свакога ко је платио, учествовао, помогао. Све их побити", написао је Медведев на Телеграму.

Он је претходно, на дан када су терористи извршили напад у концертној дворани "Крокус" и убили 137 људи, рекао да терористи разумеју само узвратни терор.

"Никаква суђења или истраге неће помоћи ако се сили не супротстави силом, а смрти тоталним егзекуцијама терориста и репресијама над њиховим породицама. Светско искуство", нагласио је Медведев.

У нападу на посетиоце концерта у Москви који се догодио у петак увече, најмање 137 особа је убијено, а претпоставља се да ће та бројка и даље расти.

Московски суд подигао је оптужнице против главноосумњичених за покољ у концертној хали "Крокус сити хол", који су ухапшени у петак.

Басмански суд у Москви састао се како би саслушао осумњичене, приведене након смртоносног напада који је однео живот више од 130 људи.

Осумњичени, за које се верује да су сви држављани Таџикистана, појединачно су се појавили пред судом.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner