Русија

Истражни комитет захтева: Притвор за још три особе умешане у терористички напад у Москви

Двоје особе за којима је издат налог за хапшење су званично оптужене, а трећа има статус осумњиченог
Истражни комитет захтева: Притвор за још три особе умешане у терористички напад у Москви© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Истражни комитет Руске Федерације захтева затварање још три особе које се доводе у везу са терористичким нападом у "Крокус сити холу" у Москви.

Басмански суд у Москви покренуо је још три кривична поступка против осумњичених за умешаност у терористички напад. Издат је налог за хапшење још тројице лица, а то су: Исламов Аминчон Исроилович, Исломов Диловар Исроилович и Исломов Исроилом Ибрагимович.

Реч је о два брата и њиховом оцу, а њихова умешаност у терористичком нападу још није обелодањена. Двојица су држављани Таџикистана, док Диловар има руско држављанство.

Појашњава се да су двојица од њих званично оптужени, трећи остаје у статусу осумњиченог.

Истражни комитет Руске Федерације је покренуо кривични поступак како би истражио терористички напад и одговорна лица привео правди.

Сви починиоци приведени су 23. марта ујутру у Брјанској области. Приведена лица, држављани Таџикистана – Далерџон Мирзојев, Саидакрами Рачабализода, Шамсидин Фаридуни и Мухамадсобир Фајзов су ухапшена док су се аутомобилом кретали према украјинској граници.

Басмански суд у Москви им је у понедељак одредио притвор до 22. маја.

Према речима Владимира Путина, приведено је укупно 11 особа, од који су четворица горе наведених терориста планирала да се сакрију у Украјини.

Руски председник је нагласио да ће сви починиоци, организатори и наручиоци овог злочина бити кажњени.

image