Русија

Још једна вест из рубрике "веровали или не": Симоњан о борцима у Руском добровољачком корпусу

Маргарита Симоњан објавила је снимак који је претходио једном од напада на Белгородску област Русије, а на којем се чује да припадници РДК-а разговарају на украјинском
Још једна вест из рубрике "веровали или не": Симоњан о борцима у Руском добровољачком корпусуGetty © Getty © Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

У Руском добровољачком корпусу (РДК), који је Руска Федерација прогласила за терористичку организацију служе украјински војници, написала је на друштвеним мрежама главна и одговорна уредница медијске групе "Расија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан.

Симоњан је на Телеграму објавила видео снимак на којем се јасно чује како припадници ове терористичке групе разговарају на украјинском језику. Видео је направљен пре још једног у низу напада на Белгородску област Русије од овог месеца. У питању је, подсетимо, руска област на граници са Украјином.

"Имам још нешто из рубрике – веровали или не. Тај Руски добровољачки корпус, њихови припадници између себе разговарају искључиво на украјинском језику. Зато што су то припадници регуларне украјинске војске. Снимак је направљен недавно у Козинки (у Белгородској области)", написала је Симоњан на Телеграму.

Недавно, подсетимо, власти Москве су у том граду ухапсиле неколико припадника РДК-а, тврдећи да је тиме спречено стварање криминалне групе. Зна се и да су припадници РДК-а повезани са пољским плаћеницима који се данас боре за Украјину.

На званичном сајту РДК-а наводи се да је у питању "војно-политичка организација, коју чине руски добровољци, пре свега грађани Русије, који су пребегли на територију Украјине" уз помоћ РДК-а и то путем различитих канала. Њени чланови су, такође, како је наведно, грађани Русије, који живе у Украјини, и који су ратовали за њу од 2014, као и они који се и данас боре за њу.

Ипак, снимак који је поделила Симоњан доказује да ипак није тако.

image
VV inauguration
banner