Русија

Руска спољна обавештајна служба: Кијев води потпуни терористички рат против Русије

Кијевски режим већ дуго води потпуни терористички рат против Русије, како то отворено говоре његови представници, попут шефа војне обавештајне службе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова или шефа Службе безбедности Украјине Василија Маљука, наводи се у саопштењу
Руска спољна обавештајна служба: Кијев води потпуни терористички рат против Русијеwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Кијевски режим води потпуни терористички рат против Русије, о чему отворено говоре његови представници, попут Кирила Буданова или Василија Маљука, саопштила је Руска спољна обавештајна служба (СВР).

"Кијевски режим већ дуго води потпуни терористички рат против Русије, како то отворено говоре његови представници, попут шефа војне обавештајне службе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова или шефа Службе безбедности Украјине Василија Маљука", наводи се у саопштењу.

Истражни комитет Руске Федерације саопштио је раније да су терористи, који су прошле недеље извели терористички напад у "Крокус ситију" код Москве, били повезани са украјинским националистима, за шта су, како се наводи, пронађени докази.

ИК даље наводи да је након рада са приведеним терористима, анализе њихових техничких уређаја и праћења финансијских операција утврђено да су терористи добијали новац из Украјине.

Подсетимо, радикални исламисти извели су прошле недеље терористички напад у којем је погинуло више од 140 људи, а повреде задобило више десетина њих.

Москва је поручила да иза напада стоје Кијев, Лондон и Вашингтон и да је било планирано да терористе у Украјини дочекају као хероје.

Председник Русије Владимир Путин оштро је осудио напад и обећао освету свима онима за које се утврди да су били повезани са нападом, док је Министарство спољних послова Русије истакло да је Москва добила велику подршку осталих земаља и напоменуло да је, као знак солидарности, Дан жалости био објављен и у Републици Српској. 

image