Русија

Москва: Западне редакције имале директиву - сакрити број жртава у терористичком нападу

Медији су добили конкретна упутства како да извештавају о трагичним дешавањима у "Крокус ситију", а то је значило да се не сме исказивати саосећање према руском народу, и да је потребно демантовати умешаност Украјине, поручује данас МСП Русије
Москва: Западне редакције имале директиву - сакрити број жртава у терористичком нападуwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Свега неколико сати након напада на "Крокус сити хол" у Москви, и не дочекавши прелиминарне резултате истраге, западни медији и званичници САД, Велике Британије и ЕУ покренули су пи-ар кампању која је имала за циљ да се негира умешаност украјинске службе у напад, подсетило је данас Министарство спољних послова Русије у још једном осврту на недавни терористички напад у којем је погинуло више од 140 људи.

"Редакције водећих западних издања добили су конкретна упутства да се у информативном простору учврсти њихова сопствена верзија догађаја", истиче Москва.

Ова упутства су значила да би јавност требало да се убеди да је у организовање (напада) био умешан ИСИС, да се демантују везе исламиста са украјинском владом или западним обавештајним службама, да се дискредитују резултати руске истраге и да се промовишу различите теорије завере о умешаности руских специјалних служби. 

"Констатујемо да није било дозвољено да се искажу саосећање и хуманизам према руском народу. Посебно циничну ноту покушајима Запада да светску јавност одврати од правих организатора и оних који од напада имају корист придаје категорично упутство да се у медијима не објављују праве размере трагедије - да се не спомиње број жртава терористичког напада, број погинуле деце, да се искључе реакције обичних грађана на оно што се десило".

"Терористички напад на 'Крокус сити хол' није први терористички напад на Русију у последње време", подсећа Москва и даље упозорава:

"Све околности крвавог терористичког напада од 22. марта 2024. године биће детаљно утврђене. Крајњи налогодавци, организатори и саучесници, ма где да се налазе, биће пронађени, и праведно кажњени".

image
VV inauguration
banner