Русија

Захарова: Докле ће Запад и монструм Зеленски понављати смртоносни чин на нуклераку Запорожје?

Да ли су Бајден, Макрон, Шолц и "други браниоци дивљих животиња" свесни да напади могу довести до тога да ништа не оставе за собом, упитала је шефица руског МСП-а
Захарова: Докле ће Запад и монструм Зеленски понављати смртоносни чин на нуклераку Запорожје?Getty © Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Светска заједница мора да реагује на кијевски чин нуклеарног тероризма у Кијеву, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова после серије украјинских напада дроновима на нуклеарну електрану Запорожје.

"Светска заједница је дужна да препозна и одговори на чин нуклеарног тероризма кијевског режима. Колико још пута Оружане снаге Украјине треба да нападну Запорошку нуклеарну електрану да Запад и монструм Зеленски, којег су одгајили, престану да понављају овај смртоносни чин?", написала је Захарова на Телеграму.

Такође, упитала је да ли су председник САД Џозеф Бајден, лидер Француске Емануел Макрон, и канцелар Немачке Олаф Шолц и "други браниоци дивљих животиња" свесни да напади могу довести до тога да ништа не оставе за собом.

Росатом је раније саопштио да је серија напада дроновима на нуклеарну електрану Запорожје у којима је повређено троје запослених – без преседана, те позвао руководство Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА ) и земље Европске уније  да реагују.

ИАЕА је саопштила да су стручњаци организације обавештени о нападу, а генерални директор агенције Рафаел Гроси позвао је стране у сукобу да се уздрже од акција које угрожавају безбедност електране.

image