Русија

Медведев: Брак измећу САД и Европе биће завршен прљавим скандалом

Заменик председника Савета безбедности рекао је да је разлог за окончање брака ЕУ и Америке јасно економско неверство, а понекад чак и демонстративно одбијање да се испуни "брачна дужност"
Медведев: Брак измећу САД и Европе биће завршен прљавим скандаломwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев рекао је да Сједињене Америчке Државе све више стварају услове за брзу интеграцију водећих европских компанија у своју економију, заборављајући притом на интересе Европе, што би могло да укаже на "крај њиховог брака".

"Чини се да брак између САД и Европе има све шансе да се заврши прљавим скандалом и суморном поделом заједничке имовине. Разлог је јасно економско неверство, а понекад чак и демонстративно одбијање да се испуни 'брачна дужност'. Алфа мужјак `Пиндостан`, упркос свим својим заклетвама верности, љубави до гроба и подругљивим обећањима да ће све приходе донети искључиво породици, испоставило се, да је дрско лагао своју Европу. О подели профита и не помишља. Напротив, остарелом партнеру узима последње и присваја без икаквог оклевања", написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Он је додао да САД стварају услове на својој територији за брзу интеграцију водећих европских компанија у своју економију, као и да их систем субвенција и пореских олакшица подстиче да постану инвеститори у Новом свету, заборављајући на интересе "ружне остареле Европе".

Према његовим речима, Америка "свим силама подстиче своје купце да купују оно што је направљено у САД", док због санкција Русији европске компаније "све мање виде могућности да нормално раде у сопственим земљама".

"Зато верујте својим богатим покровитељима после тога. Можете, наравно, одлучно да раскинете са неверним и непоштеним сексуалним (пардон, економским) партнерима и поносно започнете нови слободан лични живот, да га изградите независно. Али мало је вероватно да ће европске земље имати довољно одлучности за то. А тестостерон није довољан", додао је Медведев и поручио да ће ћутати о родном идентитету оба партнера (САД и старице Европе), због политичке коректности.

image
VV inauguration
banner