Русија

Руски амбасадор у САД: Кијев лаже Вашингтон да неће користити ракете АТАКМС за нападе на Русију

Чак и они медији који нису наклоњени Русији препознају дволичност Украјине и њене нападе на руске градове и цивиле америчким оружјем, указао је Анатолиј Антонов
Руски амбасадор у САД: Кијев лаже Вашингтон да неће користити ракете АТАКМС за нападе на РусијуGetty © Attila Husejnow/SOPA Images/LightRocket

Обећања Кијева Вашингтону да неће користити ракете АТАКМС за нападе на територију РФ су лаж, рекао је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

САД су уверене да ће Кијев бити веран свом обећању и да неће користити ракете АТАКМС ван своје територије, рекао је раније помоћник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан.

"Кога треба да умири та лаж? Како је могуће да не примећујете многобројне терористичке нападе кијевских злочинаца? Смртоносне ударе на школе, вртиће, мостове, па чак и сопствене војнике", упитао је руски амбасадор.

Према његовим речима, чак и они медији који нису наклоњени Русији препознају дволичност марионета и њихове нападе на руске градове.

Пентагон је јуче потврдио да су Украјини послате оперативно-тактичке ракете проширеног домета АТАКМС како би их користила, "унутар суверене украјинске територије".

Ракете су део пакета војне помоћи од 300 милиона долара за Украјину који је 12. марта одобрио амерички председник Џозеф Бајден, а већ у априлу су завршиле у Украјини.

Ако је веровати "Политику", САД су последњих недеља марта тајно пребациле у Украјину оперативно-тактичке ракете дугог домета АТАКМС које су два пута употребљене против циљева на територији Русије током прошле седмице.

То је потврдило и руско Министарство одбране у саопштењу прошле недеље где се наводи да је војска пресрела три ракете АТАКМС изнад Црног мора. 

image
VV inauguration
banner