Свет

Руски амбасадор у Вашингтону о наоружавању Украјине: Русија ће уништити све америчко оружје

Анатолиј Антонов је изјавио да се САД налазе на ивици сукоба између нуклеарних сила и да Aмериканци наносе "тежак ударац" на могућности обнове односа са Руском Федерацијом
Руски амбасадор у Вашингтону о наоружавању Украјине: Русија ће уништити све америчко оружјеwww.globallookpress.com © Russian Embassy in the USA

Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов је, коментаришући нове америчке војне испоруке Украјини, рекао да ће сву опрему и наоружање уништити руска војска. Амерички председник Џозеф Бајден потписао је у среду закон за помоћ страним савезницима, укључујући Украјину, која добија 61 милијарду долара за наставак сукоба са Русијом.

Анатолиј Антонов је изјавио да се САД налазе на ивици сукоба између нуклеарних сила и да Aмериканци наносе "тежак ударац" на могућности обнове односа са Руском Федерацијом.

"Војне залихе Сједињених Држава и њихових сателита су уништене, спаљене су и биће уништене од стране руских оружаних снага. Руски народ је потпуно уједињен око председника Владимира Владимировича Путина, наше војске и морнарице. Сви циљеви и задаци специјалне војне операције ће бити остварени", рекао је Антонов у интервјуу руским новинарима, пишу "РИА Новости".

Он је напоменуо да је "свака акција" Сједињених Држава против Русије "снажан аргумент у прилог немогућности да свет остане у стању униполарне диктатуре једне земље", а да снабдевање ракетама дугог домета АТАЦМС само погоршава ситуацију.

Пентагон је такође у среду објавио да Сједињене Државе обнављају војне испоруке Украјини са пакетом од милијарду долара. Укључиће муницију за системе противваздушне одбране и ракетни систем високе покретљивости ХИМАРС, артиљеријске гранате, укључујући гранате касетног типа, борбена возила пешадије "бредли", муницију за прецизну авијацију и аеродромску опрему.

Пентагон је потврдио да су Украјини испоручене оперативно-тактичке ракете АТАЦМС повећаног домета за употребу "унутар суверене украјинске територије".

image
VV inauguration
banner