Русија

Захарова: Кијевски режим и Запад диригују терористичким нападима по Русији

Портпаролка МСП поручила да су представници Кијева преузимали одговорност за изведене терористичке нападе поносећи се тиме
Захарова: Кијевски режим и Запад диригују терористичким нападима по Русијиwww.globallookpress.com © Sergey Petrov

Постоји велики број примера терористичких напада који су се изводили непосредно по директиви кијевског режима, и безбедносних снага Украјине, а у чијој организацији су учествовали и припадници Азова, подсетила је данас у интервјуу за "Царград" портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Додала је и да је Москва затражила од Кијева да се испоруче осумњичени за учешће у терористичким нападима у Русији.

Према њеним речима, "оваквих случајева има много", а сви они организовани су или по директиви Кијева или из иностранства. 

Она је скренула пажњу да руска страна поседује читав низ докумената-доказа, који потврђују умешаност поменутих структура у те терористичке нападе. 

"Они су и сами то признали. Потврђивали су (умешаност) не по ходницима, већ званичним изјавама. Преузимали су одговорност за изведене терористичке нападе поносећи се тиме", додала је Захарова.

Један од њихових главних циљева, како је казала, био је да се уништи Кримски мост. 

Говорећи о недавном нападу на "Крокус сити хол", она је подсетила да је Запад одмах пожурио да оправда кијевски режим. 

"Ми нисмо на мрежама објављивали богохулне постове које су себи дозволили лидери држава НАТО. То би било превише болно за оне који су изгубили своје ближње. Али, обавезно ћемо се вратити на то".

Захарова се, узгред, дотакла и сајта "Миротворац", незваничне интернет базе непријатеља Украјине, оценивши да се чак ни ИСИС не би сетио да објављује списак "људи за ликвидацију". 

"А потом да се штиклира (да је нешто 'одрађено'), да се због тога радује и да се све то јавно слави", прокоментарисала је она. 

image