Русија

Медведев упозорава учеснике самита у Швајцарској: Нећемо вам то заборавити

На самиту у Швајцарској учеснице ће покушати да оживе мртву формулу за мир кијевског лудака Зеленског, и сви који буду били тамо мораће да слушају кијевске неонацисте, каже данас Дмитриј Медведев
Медведев упозорава учеснике самита у Швајцарској: Нећемо вам то заборавитиGetty © Anadolu / Contributor

Земље које су неутралне по питању украјинске кризе би требало да схвате да ће њихово учешће на самиту у Швајцарској значити да су на страни бандеровског режима у Кијеву, Русија неће заборавити њихово учешће на самиту, упозорава заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.

"Из разних разлога, неке од неутралних земаља морају да се одазову таквим позивима да не би поквариле односе са великим играчима. Али они такође морају да схвате да учешће у тако одвратном догађају, хтели то или не, значи да одбијају да се држе избалансиране позиције и да стају на страну бандеровског политичког режима. Морају да схвате да ће такве акције Русија адекватно оценити и да ће оне без сумње утицати на наше односе у будућности. Нећемо ово заборавити", написао је на Иксу бивши председник Русије.

Уз то, како је навео даље, ради се о бесмисленом сусрету, јер је у питању покушај да се оживи мртва 'формула' за мир нелегитимног "кијевског лудака" Владимира Зеленског, а земље које буду учествовале ће морати да играју по правилима које одреде кијевски неонацисти. 

image