Русија

Конашенков: Ваздушно-космичке снаге Русије обориле украјински Су-25

Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков је рекао да су руске оружане снаге извеле удар на центар за привремено размештање украјинске формације у ДНР
Конашенков: Ваздушно-космичке снаге Русије обориле украјински Су-25www.globallookpress.com © © MOD Russia

Ваздушно-космичке снаге Русије обориле су украјински Су-25 изнад Доњецке Народне Републике (ДНР), рекао је данас новинарима портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Такође, додао је да су руске трупе уништиле три украјинске диверзантске групе у Луганској Народној Републици (ЛНР), пренео је ТАСС.

Конашенков је додао да су системи за ПВО током претходног дана оборили девет украјинских беспилотних летелица у Луганској Народној Републици, Доњецкој Народној Републици и Харковској области. Осим тога, пресретнуто је пет ракета испаљених из вишецевног бацача ракета "Химарс" и "Ураган" у ЛНР и Запорошкој области, док су две америчке противрадарске ракете "ХАРМ" оборене у Херсонској и Запорошкој области.

У Харковској области уништено је складиште нафте, одакле су украјински војници добијали гориво за војну технику у купјанском правцу, док је у Запорошкој области уништено складиште муниције и ракетног и артиљеријског наоружања Оружаних снага Украјине.

Конашенков је навео да су руске оружане снаге извеле удар на центар за привремено размештање украјинске националистичке формације у ДНР.

"На Доњецком фронту руске трупе успешно напредују у близини града Артјомовска", истакао је портпарол руског Министарства одбране.

Руске трупе су пресреле покушај украјинских оружаних снага да их нападну у близини насеља Кузјомовка на Купјанском фронту.

Руске трупе су одбиле све нападе украјинских оружаних снага на фронту Красни Лиман, при чему су противници имали више од 80 жртава, рекао је Конашенков.

image