Спорт

Реал договорио трансфер дечака од 16 година - коштаће их 70.000.000 евра

Ендрик је нова бразилска сензација, а дрес Реал Мадрида обући ће тек 2024. године
Реал договорио трансфер дечака од 16 година - коштаће их 70.000.000 евраGetty © Ricardo Moreira / Stringer

Челници Реал Мадрида договорили су прелазак младог фудбалера Палмеираса Ендрика, тврди познати италијански спортски новинар Фабрицио Романо.

Он истиче да је Реал завршио трансфер младог бразилског фудбалера, који ће бити озваничен тек 2024. године, пошто се ради о 16-годишњаку који у Европу не може да се пресели пре него што постане пунолетан.

Ендрик је рођен 21. јула 2006. године и једна је од највећих сензација бразилског фудбала у последњој деценији. "Краљевски клуб" то није желео да пропусти па је брже-боље договорио трансфер.

"Договорени су детаљи уговора, а план је да цео трансфер ускоро буде завршен. Реал ће платити више од 70.000.000 евра, преостали су само још неки детаљи", објавио је Романо.

Ендрик ће играти за Палмеирас док не напуни 18 година, а онда ће наставити каријеру у Реалу. За њега је био заинтересован и Пари Сен Жермен, шампион Француске понудио је 58 милиона евра, а челници Палмеираса су одлучили да младог фудбалера продају Реалу.

Ендрик је одиграо седам мечева за први тим Палмеираса и постигао је три гола. Занимљиво, толико се очекује од Ендрика, да је легендарни Бразилац Роналдо уочи Светског првенства у Катару тражио од селектора Титеа да поведе 16-годишњака на Мундијал.

image