Спорт

Шок откриће Португалаца - Кристијано Роналдо претио да напусти Мундијал

Прва звезда селекције Португалије је разматрала да напусти екипу после вести да ће меч против Швајцарске почети на клупи
Шок откриће Португалаца - Кристијано Роналдо претио да напусти МундијалGetty © Francois Nel / Staff

Кристијано Роналдо не престаје да бива главна тема у репрезентацији Португалије на Светском првенству у Катару, чак и када је замена. Након што је меч осмине финала против Швајцарске почео на клупи, много се говорило о чињеници да је Роналдо одбио да слави победу 6:1, незадовољан својим третманом.

А сада из његове родне земље стижу и бомбастичне информације - Кристијано Роналдо је претио да ће напустити камп репрезентације усред Мундијала, све због одлуке селектора Фернанда Сантоша.

Читав проблем почео је на мечу против Јужне Кореје, на крају групне фазе. При резултату 1:1, који ништа није значио већ првопласираним Португалцима, Сантош је одлучио да изведе Роналда из игре и одмори га за неке од предстојећих мечева. Ипак, уследиле су љутите речи звезде тима, које су португалски медији успели да интерпретирају са видео снимка.

"Ти си у огромној журби да ме изведеш", биле су речи Роналда, уз једну псовку, а све то није се допало Сантошу. Он је изјавио да није био срећан због тога, па је решио да Роналда задржи на клупи против Швајцараца.

То му се исплатило, јер је Роналдова замена Гонсало Рамош постигао три поготка. Ипак, португалски "Рекорд" тврди да је Кристијано уочи тог меча претио Сантошу да ће напустити репрезентацију усред турнира, незадовољан улогом коју је добио на овом турниру.

Наводно је Роналдо поново размотрио те своје речи и одлучио да остане када је схватио о каквом тренутку за екипу се ради и колико би то утицало на читав наступ Португалије на Мундијалу. Али ни ту није био крај.

Роналдо у среду није тренирао са резервама Португалије, које су радиле на терену, већ је остао у теретани са играчима који су почели меч против Швајцарске и тако на још један начин исказао свој протест против потеза Фернанда Сантоша.

Ближи се меч Португалаца против Марока у четвртфиналу, а сви причају само о Роналду. Видећемо да ли ће се Сантош предомислити и вратити га у прву поставу.

image
VV inauguration
banner