Спорт

Ђоковић најтраженији спортиста на "Гуглу" у 2022. години

Најбољи српски спортиста оборио је још један рекорд
Ђоковић најтраженији спортиста на "Гуглу" у 2022. годиниGetty © Graham Denholm / Stringer

Новак Ђоковић налази се на врху листе спортиста који су највише претраживани на интернету у 2022. години.

"Гугл" је објавио традиционалну листу најтраженијих личности у години на измаку, а Ђоковић је заузео прву позицију међу спортистима.

Највећи разлог томе свакако је драма коју је проживео у јануару, када је неколико дана провео у притвору у Мелбурну, а онда је и депортован из Аустралије због чињенице да није вакцинисан.

Због тога му је и забрањен долазак у Америку, што је такође било веома "популарно" на интернету.

Новак је и својим успесима заслужио да се људи интересују о њему – у 2022. је освојио пет трофеја, међу којима су најзначајнији они на Вимблдону и Завршном турниру у Торину.

На другој позицији спортиста је његов највећи ривал Рафаел Надал, док трећу позицију заузима Серена Вилијамс, која је на Ју-Ес опену, барем се тако чини, окончала професионалну каријеру.

На четвртом месту се налази амерички фудбалер Манти Тео, на петом скејтбордер Шон Вајт, док се иза њих налази јапански клизач Јузуру Хању.

Америчка кошаркашица Бритни Грајнер је седмопласирана, посебно након хапшења у Русији због поседовања канабисовог уља приликом слетања у земљу.

Она се у четвртак вратила у Сједињене Америчке Државе у размени затвореника у којој је у Русију враћен руски бизнисмен и бивши совјетски официр.

Листу попуњавају фудбалер Ђерар Пике, највероватније због раувода са поп звездом Шакиром и УФЦ борац Каин Веласкез.

Карлос Алкараз је на 10. месту, што такође није неко изненађење, пошто је млади Шпанац експлодира и завршио годину на водећем месту АТП ранг-листе.

Од српских спортиста, после Ђоковића "најгуглованија" је Тијана Бошковић, која је одбојкашку репрезентацију водила до нове светске титуле.

У врху листе Срба налази се и фудбалски репрезентативац Немања Гудељ.

image
VV inauguration
banner