Спорт

Новак има поруку за ривале: И даље сањам највеће трофеје, ко зна још колико дуго ћу играти

Најбољи српски тенисер је на прави начин завршио недавно окончану сезону, што би могло да му буде одличан замајац за старт нове у 2023. години
Новак има поруку за ривале: И даље сањам највеће трофеје, ко зна још колико дуго ћу игратиGetty © Matthew Stockman / Staff

Новак Ђоковић је завршио сезону прошлог месеца, освојивши Завршни мастерс у Торину. Он је на перфектан начин заокружио турбулентну 2022. годину, али ускоро ће већ поново бити на терену.

О себи, својим циљевима и очекивањима, Ђоковић је говорио на "Асикс тенис самиту", догађају организованом у Марбељи.

"Током каријере био сам веома срећан да остварим многе ствари и освојим највеће трофеје у овом спорту. И даље себи дозвољавам да сањам велике ствари. На сваком турниру на ком играм желим да победим. Највећи циљ су ми гренд слемови и мастерс титуле, волим да играм и за своју земљу јер то буди најлепше емоције у мени. Настављам даље", каже Ђоковић.

Тренутно пети тенисер света истиче да превасходно жели да остане здрав како би могао да настави да се такмичи на највишем нивоу.

"Највећи циљ у следећој сезони и оним које долазе после, јер не знам колико ћу још играти, јесте да останем здрав и да играм на највишем нивоу. Не видим себе као професионалца који игра, а да није један од фаворита да освоји гренд слем титуле или једно од места у врху. Не видим себе као 25. на свету и да играм на средњем нивоу. Желим да играм на највишем нивоу, то је нешто што захтевам од себе и то мој тим тражи од мене."

Он је свестан да је зашао у завршну фазу своје каријере, али и даље жели да прави велике резултате.

"Радим као и сви други на АТП туру, можда и јаче него остали, јер знам да 35 година није исто што и 25 или 15. Морате да се прилагодите на разлику у годинама и да се носите са младима који су жељни успеха, мотивисани и веома снажни. И даље сам ту и осећам да сам млад попут њих", каже Ђоковић.

Осврнуо се и на сезону коју је завршио у великом стилу, освајањем Завршним мастерсом у Торину, са укупно пет трофеја у години у којој није много наступао.

"Ова сезона је била врло изазовна за мене на много нивоа. Почела је онако како нисам очекивао, тако нешто нисам пре доживео, тако да ми је требало неколико месеци да нађем равнотежу на терену ментално, физички и емотивно, како бих био у стању да играм тенис онако како желим. Нисам имао пуну сезону, било је успона и падова, било је загревања, припрема, па потом одмарања, тако да ми је драго да сам играо неколико поседњих месеци у години тенис високог нивоа, посебно у дворани. Форма није могла да буде боља, стигла је у прави час јер сам желео да сезону завршим са стилом и да тај моментум пренесем на наредну годину. Осећам да се нисам исцрпео ове године као неких ранијих сезона, можда зато што нисам играо много, тако да сам узбуђен због почетка нове сезоне са жељом да остварим добар, позитиван резултат", јасан је Новак Ђоковић, некада најбољи тенисер света и освајач 21 гренд слем трофеја.

image
VV inauguration
banner