Спорт

Звезда спрема важно појачање - Спајић близу повратка на "Маракану"

Црвено-бели желе да врате свог некадашњег штопера у клуб и то као слободног играча
Звезда спрема важно појачање - Спајић близу повратка на "Маракану"© A. K./ATAImages

Црвена звезда је јесењи део шампионата завршила са 10 бодова више од највећег ривала Партизана и од фебруара 2023. наставиће свој напад на шесту узастопну титулу првака Србије.

А у тај поход могли би да крену са новим појачањем у одбрани пошто би Урош Спајић могао да се врати у редове црвено-белих, сазнаје "Моцарт спорт".

Како се наводи, Звезда је близу постизања договора са Спајићем, донедавно редовним чланом репрезентације Србије, који би у Љутице Богдана стигао као слободан играч. Тиме би могао да започне свој повратак у најбољу форму.

Спајић ће желети да 2022. годину заборави, пошто је након потписивања шестомесечног уговора за Касимпашу био у одличној позицији да током лета пређе у неки већи турски клуб.

Ипак, догодила се тешка повреда колена, због које не само да је летос остао без клуба, већ и без шанси да се опорави и буде ослонац репрезентације Србије на Светском првенству у Катару. Сада би могао да уследи повратак у српски фудбал после готово деценије у иностранству.

Спајић би Звезди могао да донесе искуство у одбрани, након што је наступао за Андерлехт, Краснодар, Фејенорд и Касимпашу, али би током пролећа имао и довољно времена да се припреми за европске обавезе наредне сезоне. Ако Црвена звезда настави као што је играла током јесени, то би аутоматски значило и наступе у Лиги шампиона.

У дресу репрезентације Србије, Спајић је уписао 20 наступа.

image