Спорт

Kошаркаши Црвене звезде дочекују Жалгирис у распродатом Пиониру

Kошаркаши Црвене звезде сутра од 19 часова у Београду играју против екипе Жалгириса у оквиру 13. кола Евролиге
Kошаркаши Црвене звезде дочекују Жалгирис у распродатом Пиониру© KK Crvena zvezda

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић истиче да његова екипа мора да приступи утакмици као да до сада није остварила ни једну победу.

"Жалгирис је једна од најтврђих екипа у Евролиги. Играју заиста снажно, добру одбрану и стално су у контакту. Добри су у транзицији и контранападу. Никада се не предају, врло тешка екипа за играње. Нико не размишља шта је било јуче, толико је утакмица. Лука Митровић је добио тај ударац у око, није добро и тешко ће бити у овој утакмици. Видећемо како се буде развијала ситуација са њим", изјавио је Ивановић.

Бек Црвене звезде Немања Недовић рекао је да очекује тврду утакмицу.

"Чврсти су и играју добру одбрану, једноставно добра екипа. Неће бити лако, али уз нашу добру форму, помоћ и подршку навијача, верујем да имамо све предуслове да дођемо до доброг резултата. Радујем се најавама да ће хала бити сутра пуна, очекујем добру атмосферу и једва чекамо да та утакмица почне", закључио је Недовић.

Обе екипе до сада у сезони Евролиге имају шест победа и шест пораза.

У досадашњим дуелима два клуба у најелитнијем европском кошаркашком такмичењу Жалгирис је успешнији са осам победа и четири пораза.

Последњи меч две екипе су одиграле у Kаунасу прошле сезоне када је домаћа екипа победила 103:98.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner