Спорт

Миха је наместио лопту, а Вања био немоћан - био је мајстор за слободњаке и са 48 година

Дуго по завршетку играчке каријере, Синиша Михајловић није изгубио дар за извођење слободних удараца, а то је на својој кожи најбоље осетио Вања Милинковић-Савић
Миха је наместио лопту, а Вања био немоћан - био је мајстор за слободњаке и са 48 година© YouTube / screenshot / Kanute LK

Смрт Синише Михајловића потресла је Србију и читав фудбалски свет. Легендарни Миха преминуо је у петак у 54. години након дугогодишње борбе са тешком болешћу.

Одлазак Михајловића довео је до бројних емотивних порука из читавог света, а за њега се везују и бројне приче вредне препричавања. Михајловић је био фајтер до последњег дана, а недавно је открио и да је својевремено одбијао велики новац Динамо Загреба и Хајдука из Сплита, све како би постао играч Црвене звезде.

Током каријере, Михајловић је постао синоним за слободне ударце, изводећи их на невероватан начин. И даље је једини човек у историји италијанске Серије А који је постигао хет-трик головима из слободних удараца, али и после каријере сачувао је невероватан квалитет.

Тако је пре неколико година, када је био тренер Торина, Михајловић одушевио свет својим потезима са једног тренинга "бикова". Вања Милинковић-Савић, данас голман репрезентације Србије, тада је у Торину тек крчио свој пут у италијанском фудбалу.

На једном тренингу је млади српски чувар мреже био у незавидном положају, пошто му је легендарни Михајловић шутирао на гол - и то прецизније него што би ико могао да замисли.

Три пута је Миха шутирао на гол младог Милинковић-Савића и сва три пута је погађао право у рашље његовог гола. Све је изгледало толико савршено да се и Вања слатко исмејао, у неверици због квалитета удараца Михе који је тада већ имао 48 година.

image