Спорт

Преминуо Синиша Михајловић - породица саопштила тужну вест

Некадашњи српски фудбалер, потом и тренер, легендарни Синиша Михајловић, преминуо је у 54. години живота, саопштила је његова породица
Преминуо Синиша Михајловић - породица саопштила тужну вестGetty © Gabriele Maltinti

Тужне вести стижу из Италије, породица Синише Михајловића издала је саопштење, које је италијански лист Газета пренео, да је некадашњи српски фудбалер Синиша Михајловић преминуо у 54. години од последица леукемије.

"Супруга Аријана, са децом Викторијом, Вирџинијom, Мирославом, Душаном и Николасом, братаницом Виоланте, мајком Викторијом и братом Драженом, у тузи саопштавају прерану смрт свог мужа, оца, узорног сина и брата Синише Михајловића. Био је изванредан професионалац, доступан и добар према свима. Храбро се борио против страшне болести. Захваљујемо се лекарима и медицинским сестрама које су га пратиле годинама, са љубављу и поштовањем, а посебно др Франчески Бонифаци, др Антонију Курти, проф. Алесандру Рамбалдију и др Луки Маркетију. Синиша ће увек остати са нама. Живимо са свом љубављу коју нам је она пружила", наводи се у саопштењу породице.

Михајловић је рођен 20. фебруара 1969. године у Вуковару, а фудбалску каријеру започео је у Борову. У Војводину прелази 1988. године, са којом потом осваја титулу у првенству Југославије.

Уследиле су две сезоне са Црвеном звездом, са којом се пење на кров Европе и света, освојеним титулама у Барију и Токију. Михајловић се потом отиснуо у Италију, где је са огромним успехом наступао за Рому, Сампдорију, Лацио и Интер.

Чињеница да је био велики фудбалски зналац, учинила је да буде помало очекивано да започне и тренерску каријеру. На "чизми" је прво био асистент у Интеру, да би потом са клупе водио Болоњу, Катанију, Фјорентину, Сампдорију, Милан, Торино и поново Болоњу.

Био је шеф струке и лисабонског Спортинга, као и селектор Фудбалске репрезентације Србије.

Од легенде српског и светског фудбала, опростили су се бројни саиграчи, тимови у којима је наступао, али и ривали и људи ван света спорта.

image