Спорт

Обрадовић: И онда ме ви питате што млади играчи не добијају шансу

Тренер Партизана је био задовољан победом свог тима против ФМП-а, али не и завршницом меча у којој су црно-бели испустили велику предност
Обрадовић: И онда ме ви питате што млади играчи не добијају шансу© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана савладали су ФМП 90:86 у утакмици 11. кола АБА лиге, којом су стигли до деветог тријумфа у сезони. Ипак, ова победа дошла је након превеликог опуштања у последњој четвртини, пошто су црно-бели у једном тренутку имали и 26 поена предности.

То је био главни утисак и тренера Жељка Обрадовића, који је истакао да је његов тим одиграо лоше само у завршници меча.

"Најавили смо да играмо против тима у доброј форми. Мислим да смо успели да одиграмо веома добро 35 минута. Задњих пет минута није вредно помена. Хвала свим људима који су вечерас били у дворани", рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је мотивација његовог тима после победе над Ефесом била на одличном нивоу.

"Пет минута до краја водили смо 21 поен разлике. До тог тренутка играли смо изванредну утакмицу. Било је детаља, али генерално је била одлична утакмица. Честитам играчима на томе. Свако ко мало прати кошарку, јасно му је шта се десило задњих пет минута. Ја не верујем да је потцењивање и опуштање. То је реалан приказ онога што поједини играчи могу да раде. И онда ће мене неко да пита што млади не добијају шансу. И тад ћу вам показати задњих пет минута против ФМП-а."

Обрадовић каже да све то утиче на избор тима.

"Све ово ће да се сабира и одузима кад буде требало да одлучујем. Цео живот покушавам да разумем младе и да им дајем прилику. Сад можете да уђете на сајт АБА лиге. Узмите просек играча Партизана, па ће вам све бити јасно за 11 кола. Мислим да нема ниједан играч који нема просек више од 20 минута. Пробаћемо тако и да наставимо."

Тренер црно-белих је причао о двојици играча и њиховом здравственом стању - Алекси Аврамовићу и Јанису Папапетруу.

"Ниједан од њих није тренирао задња два дана. Имаћемо одговор сутра, ако буду у бољем стању видећемо па онда доносити одлуке да ли ће играти против Фенербахчеа", објаснио је Обрадовић.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner