Спорт

Тренер ФМП-а после Партизана: Тек онда схватиш колико је Евролига испред АБА лиге

"Пантери" су увели меч у неизвесну завршницу, упркос великој предности Партизана
Тренер ФМП-а после Партизана: Тек онда схватиш колико је Евролига испред АБА лиге© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана савладали су ФМП 90:86 у 11. колу АБА лиге, након што су у финишу утакмице прокоцкали предност која је износила чак 26 поена разлике. Толики је био заостатак "пантера" после треће четвртине, али са чак 39 поена у последњих 10 минута успели су да донесу неизвесну завршницу.

Тренер ФМП-а Ненад Стефановић, међутим, каже да су црно-бели засигурно бољи тим на овом сусрету.

"Честитке Партизану на више него заслуженој победи. Мени је драго што смо ми на крају успели мало да зачинимо утакмицу, као и сваки пут очигледно са њима и што смо показали карактер. Не знам ни колико је био највећи минус, мени је у глави остало неких 27. Показали смо карактер што за мене није изненађење, овај тим то има. Оно што није добро је начин на који смо играли добар део утакмице. Хајде неко отварање сам очекивао да буде мало слабије, после смо се вратили пред крај прве четвртине једном добром дефанзивном стабилношћу међутим дефинитивно нисмо на одговарајући начин играли данас, онако како мислим да би требало. То је једна велика лекција за нас", рекао је Ненад Стефановић.

Он каже да очекивања од ФМП-а да буду у врху табеле регионалног такмичења нису реална.

"Драго ми је што је колега Обрадовић најавио нас као млад тим и то јесте тако, овај тим је други или трећи по просеку година. Мало ми је смешно да неко каже да смо ми очекивано други или трећи на табели. Има доста тимова који су по саставу бољи од нас, али уз један добар рад ових момака и свих нас у клубу успели смо за сада да поновимо резултат из прошле године. Мислим да није реално да ми овде са Партизаном играмо неку егал утакмицу, али таква се нека слика створила. Честитам Партизану на заслуженој победи, доста су више показали већи део сусрета", истакао је Стефановић.

Упитан шта се десило да његов тим тако значајно падне у односу на неке претходне утакмице, тренер тима из Железника истакао је да се једноставно радило о јачем противнику.

"Ништа, десило се то да игра против нас евролигашка екипа. Ми смо са Црвеном звездом играли у неком моменту доста лошем за њих па смо ми доста добро изгледали против њих 40 минута, боље него данас. Евролигашки тим, евролигашка тела, атлетика, нешто са чим се нисмо сусрели за сад. Партизан је добро спремио утакмицу, знали су шта желе, а ми нисмо добро реаговали на то. Кад крене утакмица схватиш колико је Евролига степеника изнад АБА лиге", закључио је Стефановић.

image