Спорт

Белорусија у Новом Саду дочекује Швајцарце - УЕФА донела одлуку

Према информацијама доступним на званичном сајту европске куће фудбала, селекција која је елиминисала Србију са Светског првенства у Катару, већ у марту 2023. играће у Србији, али не против "орлова"
Белорусија у Новом Саду дочекује Швајцарце - УЕФА донела одлукуGetty © Francois Nel / Staff

Постојале су најаве, а чини се да су сада ствари и званично потврђене.

Фудбалска репрезентација Белорусије угостиће селекцију Швајцарске у првом колу квалификација за Европско првенство 2024. у Србији.

Ова утакмица биће одиграна 25. марта од 18.00 часова на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду, наводи се на званично сајту УЕФА. Швајцарски медији су недавно писали о овој могућности, пошто је Белорусија већ била домаћин у Новом Саду током 2022. године, на утакмицама Лиге нација.

Због политичке ситуације у Белорусији, УЕФА је донела привремену одлуку да њихова репрезентација утакмице мора да игра на неутралном терену, па би према информацијама са званичног сајта европске куће фудбала Швајцарце требало да дочекају у "српској Атини". Утакмица ће бити играна без присуства публике.

Биће то долазак Швајцарске у Србију само три и по месеца након избацивања "орлова" са Светског првенства у Катару, у тријумфу 3:2 који је селекцију Драгана Стојковића Пиксија елиминисао са турнира.

Иначе, Србија ће 24. марта, дан пре меча Белорусија - Швајцарска, бити домаћин Литванији на свом отварању квалификација за ЕУРО 2024 у Немачкој.

image