Спорт

ФИФА истражује како је познати кувар дирао трофеј који не сме

Популарни кувар и месар завршио на терену током славља Аргентинаца после освајања Светског првенства, а чак је успео и да се фотографише са пехаром
ФИФА истражује како је познати кувар дирао трофеј који не смеGetty © Dan Mullan

Светска фудбалска федерација отворила је истрагу како је Нусрет Гекче доспео на терен током прославе Аргентинаца након финала Мундијала у Катару.

"Гаучоси" су остварили историјски успех победом над Француском након бољег извођења једанаестераца, а многима је било велико изненађење када су на терену приметили и познатог турског угоститеља.

Популарни "Salt Bae" покушао је да искористи тренутак и фотографише се са фудбалерима Аргентине, укључујући и најбољим играчем света Лионелом Месијем, којима није било превише драго што га виде.

Нападно је успевао да се угура између њих како би овековечио тај тренутак, а на крају је и пехар доспео у његове руке.

Светско првенство у Катару је оцењено као једно од најбоље организованих такмичења на планети, али су многи овај упад непозваног госта оценили као велики пропуст организатора.

Због тога је и ФИФА реаговала и отворила истрагу.

"После прегледања снимака, ФИФА мора да установи како су поједина лица добила приступ терену након церемоније затварања шампионата на стадиону 'Лусаил' 18. децембра. Одговарајући кораци биће предузети", наводи се у саопштењу.

Правила Светске фудбалске федерације налажу да само одређена група људи може да додирне златни трофеј, укључујући играче и шефове држава.

Нусретов гост у ресторану недавно је био и председник ФИФА Ђани Инфантино, који је рекао да је он "најбољи међу најбољима".

image