Спорт

Атлетико жели Француза као "новогодишњи поклон": Немци би да га продају, он има други план

Маркус Тирам је пружио неке добре партије на Светском првенству у Катару, а ускоро се ближи и завршетку уговора са својим клубом
Атлетико жели Француза као "новогодишњи поклон": Немци би да га продају, он има други планGetty © Clive Brunskill / Staff

Челници мадридског Атлетика заинтересовани су за фудбалера Борусије из Менхенгладбаха и француског репрезентативца Маркуса Тирама, преноси "Екип".

Атлетико је у недељу послао Матеуса Куњу на позајмицу до краја сезоне у Вулверхемптон, а до краја јануара ће покушати да ангажује Тирама.

Француски фудбалер има уговор са Борусијом до краја сезоне, а већ је неколико пута одбио да продужи сарадњу са немачким клубом. Највеће интересовање за Тирама поред Атлетика показали су Бајерн, Интер и Њукасл, који ће сада желети да искористи своје добре наступе на Светском првенству.

Борусија жели да већ у зимском прелазном року прода француског нападача, пошто би Тирам на крају сезоне могао да напусти немачки клуб без обештећења. Клуб из Менхенгладбаха је одредио одштету од 20.000.000 евра за Тирама, који за сада планира да чека лето, када ће као слободан играч моћи да обезбеди себи уноснији уговор.

"Екип" наводи да ће Атлетико покушати у наредних неколико дана да убеди Тирама да пређе у мадридски клуб иако Француз наводно има усмени договор са Бајерном из Минхена. Маркус је син легендарног француског репрезентативца Лилијана Тирама.

Маркус Тирам (25) је члан Борусије од 2019. године, а пре тога је играо за Генгамп и Сошо. Он је прошао све омладинске селекције француске репрезентације, а за први тим "триколора" наступио је на девет утакмица.

image