Спорт

Бајчетић одбија Србију - играће за Шпанију: "Ова одлука није из интереса"

Отац фудбалера Ливерпула и некадашњи фудбалер Црвене звезде истакао је због чега ће његов син наступати за репрезентације Шпаније
Бајчетић одбија Србију - играће за Шпанију: "Ова одлука није из интереса"Getty © Nathan Stirk / Stringer

Талентовани фудбалер Ливерпула Стефан Бајчетић постигао је први гол у Премијер лиги и тако са тек напуњених 18 година показао да има потенцијал за велику каријеру.

Момак који је рођен у Шпанији, а преко оца Срђана Бајчетића поседује српске корене имаће у будућности прилику да донесе одлуку коју од те две земље ће желети да представља. И рекло би се да нису добре вести за "орлове".

Како је Срђан Бајчетић потврдио, син некадашњег играча Селте из Вига близу је да изабере Шпанију.

"Стефан је у Шпанији рођен и одгојен. Има чвршће везе са Шпанијом него са Србијом. Никад се не зна шта може да се деси у будућности, али та одлука није донета из интереса“, изјавио је Срђан Бајчетић за шпанску "Марку".

Некадашњи фудбалер Црвене звезде каже да је веома поносан на напредак свог сина, који наступа и за омладинску репрезентацију Шпаније.

"Нико није очекивао да овако брзо напредује. Сви смо се изненадили кад је летос отишао на припреме првог тима и да је по повратку у базу наставио да тренира са сениорима. Деби за Ливерпул представљао је велики искорак. Ипак Ливерпул има небројено дечака пониклих у клубу, многи од њих дебитују за први тим, а после тога не успеју да се задрже“, додаје старији Бајчетић.

"Изузетно сам поносан. Више од дебија и рекорда (најмлађи фудбалер клуба који је дебитовао у Лиги шампиона, у септембру против Ајакса, прим. аут.) радује ме како се Стефан формирао за ове две године. Не само у фудбалском смислу. Одлазак у Ливерпул значио је и да ће се развити као особа, постати независан, научити још један језик. Добро је за Стефана да се суочи и са другачијиом стилом фудбала, с обзиром да се на Острву игра динамичније."

Бајчетић је почео каријеру као штопер, али Јирген Клоп је одлучио да га пребаци у везни ред.

"Он је штопер, који одлично 'чисти' лопте. Добро чита игру у дефанзивном смислу, пресеца пасове ривала, излази у пресинг шпицевима, филтрира пасове... У Селти је играо у централном делу одбране, а у Енглеској игра као везиста. У Ливерпулу је позиција задњег везног специфична, Фабињо практично игра штопера у везном реду."

Очекивано, Срђан је добио и питање о поређењу са Стефаном.

"Личимо само физички. Фудбалски, Стефан је агресивнији од мене, али обојицу нас краси добар контакт с лоптом и визија игре“, подвукао је Срђан Бајчетић.

image