Спорт

Озбиљна повреда Покушевског - пао и ухватио се за колено, Оклахома стрепи

Млади српски кошаркаш је кратко играо у победи Оклахоме над Сан Антониом због повреде која би могла да га дуже одвоји од терена
Озбиљна повреда Покушевског - пао и ухватио се за колено, Оклахома стрепиGetty © Ian Maule / Stringer

Много акције виђено је у НБА лиги у ноћи између уторка и среде. Никола Јокић је одиграо сјајну партију у преокрету Денвера против Сакрамента, док је Лука Дончић убацио нестварних 60 поена у тријумфу Даласа над Њујорком.

Али стигле су и лоше вести. Српски кошаркаш Алексеј Покушевски доживео је незгодну повреду у победи Оклахоме над Сан Антонијем 130:114 због које се сумња чак и на повреду колена.

Покушевски је против Спарса играо мање од два минута, пре него што је завршио на паркету. Он је приликом покушаја у скоку да дође до лопте био у дуелу са играчем Сан Антонија и потом је незгодно доскочио.

Остао је на паркету, на лицу је имао болну гримасу, а одмах су почеле и спекулације о каквој повреди се ради. Иако је у први мах деловало да се ради о скочном зглобу, у САД се спекулише да је ипак можда повреда колена, која може да буде далеко озбиљније природе.

На снимку који кружи друштвеним мрежама види се да се Покушевски ухватио за колено док је одмахивао главом, вероватно због болова. Због тога није искључено да се ради о повреди укрштених лигамената, једне од најтежих у спорту. Но, из Оклахоме је потврђено да ће се огласити тек у среду по овом питању, пошто након меча нису давали никакве информације.

Иначе, у победи Оклахоме најбољи је био Шеј Гилџијус Александер са 28 поена, а Мајк Мускала је додао 19. За поражене Спарсе истакли су се Девин Васел са 20 и Келдон Џонсон са 19 поена.

Standings provided by Sofascore

image