Спорт

Новица Тончев: Тражим одговоре који занимају целу јавност

Члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије Новица Тончев изјавио је данас да је његов циљ да сви у нашој земљи имају јасан увид у оно што се дешава у ФСС
Новица Тончев: Тражим одговоре који занимају целу јавност© Tanjug

Тончев је на јучерашњој седници ИО ФСС у Старој Пазови тражио да једна тачка дневног реда буде извештај о потрошеном новцу на Светском првенству у Kатару.

Он је изнео и шокантне оптужбе на рачун селектора Драгана Стојковића, заменика председника ФСС Ненада Бјековића, генералног директора Јована Шурбатовића, као и директора репрезентације Стевана Стојановића.
Шурбатовић је после седнице изјавио да Тончев износи неистине.

"Дошао је на седницу иако није имао право ни по Статуту ни по закону да учествује на њој јер је недавно поново изабран на јавну функцију, што је потврдила и Агенција за спречавање корупције. Његово иступање је било крајње нецивилизовано", навео је Шурбатовић.

Тончев се данас поново огласио саопштењем и истакао да "спиновање Шурбатовићу сада неће проћи".

"Он и даље не одговара на питања која занимају целокупну фудбалску јавност у Србији. Верујем да има разлога због чега не сме о томе да прича и због чега се плаши. Већ шест година сам члан Извршног одбора ФСС, а симптоматично је како је то данас доведено у питање. Kао неко ко је на јавној функцији ипак имам право да се бавим спортском делатношћу, што је и потврдио Управни суд поништивши решење Агенције за спречавање корупције да сам у сукобу интереса. Управо људи као ја, који се не плаше да поставе питања сметају онима који сматрају да су изнад закона", рекао је Тончев.

Он је истакао да као члан ИО ФСС није добио никакав финансијски извештај нити је био упознат са одлукама које су доношене.

"Мој једини циљ јесте да сви у Србији имају јасан увид у оно што се дешава у ФСС. Цела нација је свим срцем била уз репрезентацију у Kатару, фудбал се у Србији воли и за фудбал се живи и зато сваки грађанин има право да зна истину о сваком сегменту рада савеза и његових функционера", додао је он.

Тончев је истакао да је у фудбал, баш као и политику ушао као остварен и материјално сигуран пословни човек.

"Вођен сам једино искреном емоцијом и реалним плановима како да сваку сферу живота у коју сам укључен унапредим и побољшам. Многи, баш као и Шурбатовић, нажалост сваку позицију у каријери користе за лично богаћење и отимачину по сваку цену. Такви од истине беже вређањем и неоснованим нападима и држе се свог страха којим чувају 'радно место' и имиџ способних и незамењивих. Уколико Шурбатовић покаже доказ о плаћеном порезу и о томе колико је новца прешло преко његовог рачуна и уколико чувена картица ФСС покаже да ја грешим, лично ћу надокнадити износ о коме причамо", закључује се у саопштењу Новице Тончева.

image