Спорт

Обрадовић пред Бајерн: Играмо против озбиљног тима, знамо њихове предности и мане

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да ће црно-бели морати да спрече контре и шут за три поена кошаркаша Бајерна ако желе да остваре нови тријумф у Евролиги
Обрадовић пред Бајерн: Играмо против озбиљног тима, знамо њихове предности и мане© ABA liga

Партизан ће у четвртак од 20.30 сати у Београду играти са Бајерном у 16. колу Евролиге.

"Када смо почели да припремамо утакмицу са Бајерном, обратили смо пажњу на неке податке и статистику. Гледајући све, упечатљиво је то да су они други најбољи офанзивни тим што се тиче скока у нападу, а да после Басконије шутирају највише за три поена, што је негде око 29 испаљених лопти. Такође су тим који много полаже на игру у транзицији. Када немају игру у транзицији, онда тачно знају када, зашто и где треба да нападну противника. Играмо против веома озбиљног тима, чија је структура јака. Они покушавају да мењају одбрану, да играју агресивно, али са изменама. Најбитније је да спречимо њихове контре, шут за три поена и да пробамо да сведемо скок у нападу на минимум", рекао је Обрадовић, пренео је званични сајт Партизана.

Најтрофејнији европски тренер истакао је да се његов тим налази у одличној форим.

"Када победите шампиона и вицешампиона Европе у две узастопне утакмице, знате да можете да играте са свима", изјавио је Обрадовић.

Кошаркаш Данило Анђушић је истакао да је Бајерн неугодан противник.

"Бајерн је јако неугодна екипа, иако са доста проблема у последње време. Повређен им је најбољи играч, Владимир Лучић који им сигурно фали у ротацији. Нису стартовали најбоље ове године али увек су неугодни, са добрим тренером, добро вођени и сигурно неће бити лако. Имаће мотва да доћу и остваре победу у Београду, поготову што вероватно очекујемо пуну дворану. Надам се да ћемо ми наставити са добрим играма које пружамо у последње време и да ћемо наставити победнички низ", истакао је Анђушић.

Партизан је тренутно на 12. месту на табели са шест победа и девет пораза. Бајерн је 16. са скором од пет тријумфа и десет пораза.

image
VV inauguration
banner