Спорт

Ивановић: Миротић газио линију? Евролига неће поништити утакмицу

Црвено-бели су остали ускраћени за тријумф након судијске грешке у финишу меча против Барселоне
Ивановић: Миротић газио линију? Евролига неће поништити утакмицу© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је да утакмица против Барселоне неће бити поновљена иако је кошаркаш каталонског клуба Никола Миротић пре него што је погодио тројку за изједначење у последњим тренуцима регуларног дела меча нагазио аут линију.

Црвена звезда је у Београду после продужетка поражена од Барселоне 99:94 (28:17, 15:23, 14:25, 27:19, 15:10) у утакмици 16. кола Евролиге.

Барселона је изборила продужетак у последњим секундама регуларног дела меча, пошто је Миротић погодио тројку за 84:84. На снимку се види да је кошаркаш Барселоне нагазио аут линију пре него што је шутирао ка кошу Црвене звезде. Барселона је потом у додатних пет минута славила са 99:94.

"Не знам, нисам био близу. Ако и јесте нама то не помаже, јер то неће поништити утакмицу. Допустили смо Шанлију да остане сам два пута и тај пик смо требали да бранимо другачије, а он остао сам и дао нам шест поена", рекао је Ивановић на конференцији за новинаре после утакмице.

Он је истакао да је тражио да се прави фаул у последњем нападу Барселоне.

"Фаул није направљен и изгубили смо утакмицу и не треба сад кривити, све је из добре намере било, идемо даље, нема проблема. Не треба замерати, све што се уради из добре намере је добро, ја не замерам. Филип Петрушев је требало да прави фаул, а дао је све од себе и то се дешава. Не треба томе давати толики значај. Нисам могао пре да добијем утакмицу и да кажем шта смо могли па да не дођемо у ову ситуацију", рекао је тренер Црвене звезде.

Ивановић је навео да је кошарка због оваквих утакмица интересантан спорт.

"Никада не знаш ко ће победити, мораш да играш 40 минута и тачно 40 минута са фокусом, а данас смо изгубили нашом грешком. Ја сам веома срећан мојим тимом и како смо играли, а треба да будемо бољи у наредном мечу, имали смо грешке које морамо да смањимо како бисмо били бољи", рекао је Ивановић.

Он је истакао да ће се кошаркаши Црвене звезде опоравити после оваквог пораза.

"Нормално је да су играчи потонули, тешко је када изгубиш, али сутра ће они бити још јачи", поручио је Ивановић и додао да не зна какво је стање са повредом Луке Вилдозе.

image