Спорт

Богдан одличан против НБА шампиона, али шта вреди кад Клеј убаци 54 поена

Невероватни Клеј Томпсон је предводио Голден Стејт до тријумфа против Атланте након чак 58 минута кошарке
Богдан одличан против НБА шампиона, али шта вреди кад Клеј убаци 54 поенаGetty © Kevin C. Cox / Staff

Спектакуларна утакмица Голден Стејта и Атланте умало је припала гостима из Џорџије, али ни 21 поен одличног Богдана Богдановића није био довољан да се упише тријумф у "револверашком обрачуну" у Калифорнији.

НБА шампиони стигли су до тријумфа 143:141 након два продужетка, а како и не би, када је невероватни Клеј Томпсон меч завршио са 54 поена!

Прави спектакл приредили су Вориорси и Хокси у мечу у ком током је највећег дела сусрета домаћи тим имао велику предност, али је 42 убачена поена Атланте у трећој четвртини било пресудно да добијемо праву драму.

Богдан Богдановић је био трећи стрелац у тиму Атланте са 21 убаченим поеном, три скока и три асистенције. Српски бек је био ефикасан са процентом шута 56 одсто и три убачене тројке из шест покушаја.

Треј Јанг је предводио Хоксе са 30 поена, а и Дежонте Мареј је додао 25. Али шта вреди када нестварни Клеј Томпсон убаци 54 поена, уз чак 10 тројки. "Изрешетао" је Томпсон гостујући тим са дистанце и тако после чак два продужетка успео да поведе Голден Стејт ка победи.

Ово је Вориорсима била пета победа у низу, док је Атланта заређала са поразима и сада их има четири заредом, односно пет у последњих шест мечева. Оба тима се сада налазе на деветим позицијама на табелама Источне, односно Западне конференције.

Standings provided by Sofascore

image