Спорт

Фриц: Не одређујем правила, али Новаку би требало дозволити да игра

Амерички тенисер Тејлор Фриц изјавио је да би волео да Новаку Ђоковићу буде дозвољено да игра на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију
Фриц: Не одређујем правила, али Новаку би требало дозволити да играGetty © Matthew Stockman

Најбољи српски тенисер прошле године играо на прва два мастерса у сезони, пошто није вакцинисан против коронавируса.

Америчка влада је недавно продужила до 10. априла услов за улазак у земљу, према којем путници морају да приложе доказ о барем две примљене вакцине против ковида.

Ђоковић се тренутно налази у Аустралији где је успешно стигао до финала турнира у Аделајду, а за трофеј ће се борити против Американца Себастијана Корде.

Потом ће од 16. јануара покушати да дође до рекордног десетог трофеја на Аустралијан опену у Мелбурну.

Амерички тенисер Тејлор Фриц, који је прошле године освојио титулу у Индијан Велсу, објаснио је зашто би Ђоковићу требало дозволити да игра на територији САД-а.

"Лакше ће ми бити да одбраним титулу ако Новак не буде играо. Требало му дозволити да уђе у земљу и да игра на мастерсима, али ја не одређујем правила", рекао је Фриц у Сиднеју где селекција САД игра на Јунајтед купу.

Његов сународник Френсис Тијафо изјавио је да би сви врхунски тенисери требало да играју на највећим турнирима.

"Сви желимо да видимо најбоље играче света на најважнијим турнирима. Међутим, правила су таква. Ту ништа не можемо да променимо", додао је Тијафо.

Турнир у Индијан Велсу биће одигран од осмог до 19. марта. Мастерс у Мајамију је на програму од 22. марта до другог априла.

image