Спорт

Багдатис: Де Минор може да наштети Новаку, неће му поклонити победу

Чувени Маркос Багдатис прогнозирао је предстојећи дуел између Новака Ђоковића и Алекса де Минора
Багдатис: Де Минор може да наштети Новаку, неће му поклонити победуGetty © Shaun Botterill

Ђоковић и Де Минор састају се у четвртој рунди Аустралијан опена и играће први међусобни меч.

Очекивано, прво је прокоментарисао физичко стање у којем се налази српски играч, који већ десетак дана "болује" од повреде задње ложе.

"Веома је компликовано са задњом ложом, али мислим да се и даље креће сто посто", почео је Багдатис разговор са новинарима.

"Када га гледам како игра, не видим некога ко осећа велике болове. Наравно да има проблем са задњом ложом, не кажем да нема, али проналази начин да то контролише. Момци из 'велике тројке' увек то раде, проналазе начине да нас изненаде, превазилазе повреде које други играчи не могу."

Осврнуо се и на то шта је Ђоковић, заједно са Федерером и Надалом, учинио у претходних 15 година.

"Никада нисмо могли да претпоставимо шта ће Новак, Рафа и Роџер постићи, они су са друге планете. Никада нису престали да напредују, а то је и тешко и невероватно. Свака одлука коју су донели у каријери била је исправна, што није увек случај."

Ипак, верује да ће и млади Аустралијанац имати чему да се нада у овом сусрету.

"Веома је тежак противник, трчи за сваку лопту и има фантастични, чудни, равни бекхенд – баш као што га је имао његов тренер Лејтон Хјуит. Велики је борац, никада неће одустати, тако да се против њега заиста мора добити меч, он га неће поклонити. Мислим да је то његов квалитет и да може да наштети Новаку, под условом да је Новак мало повређен. Де Минор може да му нашкоди, може да га 'претрчи", закључио је Багдатис.

image