Спорт

Јелена Докић на мети увреда због вишка килограма

Некадашња тенисерка Јелена Докић нашла се на мети увредљивих коментара због физичког изгледа
Јелена Докић на мети увреда због вишка килограмаGetty © Daniel Pockett / Stringer

Она је на Аустралијан опену урадила интервју са Новаком Ђоковићем због чега се нашла у центру пажње. Видео њиховог разговора завршио је на интернету, где су многи вређали и исмевали Докић због килаже.

Докић је на друштвеним мрежама поделила само неке од коментара које је добила.

Један је гласио да „није фер да јој кит попут Јелене Докић одузима радост од гледања тениса“, као и да због ње промени канал.

Докић је у априлу прошле године открила јавности да је покушала да изврши самоубиство, али да се срећом све добро завршило. Од тада иде на психо терапије и покушава да се пре свега психички опорави.

Јелена је од детињства имала тежак живот, са породицом је током рата из Хрватске избегла у Србију. Пре пар година је рекла да је отац пребијао када не би добро играла тенис, а врхунац је уследио када је контакт са породицом прекинула због љубавне везе са Тином Бркићем. Са Хрватом је провела у вези скоро 19 година након чега је уследио раскид, а она је добила проблем са штитном жлездом због чега се угојила.

Упкос свему томе она је нашла снаге да се обрати онима који су је вређали због изгледа.

„Реч је о чистој злоби. Не постоји друга реч за то. Људе би требало да буде срамота. Најчешћи коментар је био ‘шта јој се десило, тако је велика’ – рећи ћу вам шта се десило, тражим начин да преживим и да се борим. И заиста није важно шта радим и шта се десило, јер величина не би требало да буде битна, већ да ли је неко добар човек, што ови људи очигледно нису“, поручила је Докић.

image
VV inauguration
banner