Спорт

Звезда довела "господара везног реда" - српски Новозеланђанин стиже без обештећења

Марко Стаменић је репрезентативац Новог Зеланда, а од лета ће носити дрес београдских црвено-белих
Звезда довела "господара везног реда" - српски Новозеланђанин стиже без обештећењаGetty © Michael Regan / Staff

Црвена звезда је можда кикснула у Суперлиги протеклог викенда на почетку другог дела сезоне, али шампион Србије већ мисли на наредну сезону.

Након Питера Олањинке, црвено-бели су довели још једног играча за сезону 2023/24, пошто је репрезентативац Новог Зеланда Марко Стаменић потписао уговор који ће ступити на снагу 1. јула.

Ради се о играчу српског порекла, централном везисти, који тренутно носи дрес Копенхагена. Њему уговор са данским великаном истиче на крају сезоне, а након тога постаће играч Звезде.

Стаменић има 20 година, рођен је на Новом Зеланду и 11 пута је носио дрес тамошње репрезентације. Са Звездом је потписао четворогодишњи уговор, до лета 2027. године.

"Веома смо задовољни доласком Марка Стаменића. Довели смо младог играча са српским пасошем који ће наредне сезоне бити бонус, а опет иза себе има огромно искуство играња Лиге шампиона. Реч је о великом потенцијалу и фудбалеру који се најбоље сналази у везном реду, а с обзиром на његове квалитете, нема сумње да ће се брзо уклопити у стил игре Црвене звезде. Изабрао је Црвену звезду као следећу дестинацију у каријери, а долази из једног изузетно стабилног клуба, што нас чини изузетно поноснима. Верујем да је пред Стаменићем блистава будућност, као и да смо његовим довођењем направили одличан посао", рекао је спортски директор Митар Мркела.

Црвено-бели су Стаменића представили као "господара везног реда", а како већ поседује српски пасош, неће се рачунати као странац у домаћој Суперлиги.

image